Historie

 

De geschiedenis van het koor

Het zangkoor, een foto uit ‘de oude doos’.

 

Het zangkoor is opgericht op 25 november 1985 na het 375-jarig bestaan van de polder Wieringerwaard. Speciaal voor de festiviteiten namen de bewoners van de Twee Wegen, de Noord -en Zuidzijperweg vanaf de Slikkerdijk tot het Wapen van Wieringerwaard, het initiatief tot een kort optreden van een feestkoor. Zeventig Wieringerwaarders durfden het aan om op tekst van Peter Wonder de hit ‘One of Us’ van  Abba te zingen. In de feesttent, zowel op de vrijdag- als de zaterdagavond.


Dat smaakte naar meer. Ben Kaan en Rem Koster  namen het initiatief tot de oprichting van het Zangkoor Wieringerwaard, dat startte met 36 leden. Er werd wekelijks gerepeteerd, eerst in het voormalige Rusthuis aan de Noord Zijperweg, later in het Wapen van Wieringerwaard en uiteraard werden ook elk jaar concerten gegeven. In herinnering blijven altijd de speciale optredens, zoals bijvoorbeeld met Marco Bakker.
Het eerste bestuur kende de volgende samenstelling: Ina Kaan, voorzitter, Iet van Zoonen vice-voorzitter, Rem Koster secretaris, Ben Kaan penningmeester en Diet Maes muziekcommissaris.
Diverse dirigenten en pianisten hebben het koor geleid en begeleid. Daaronder onder andere Cees Arends, Bram Hofstede, Jaap Baltus, Karel Kok, Martine van Ham en nu dus Gaby de Goede en Dirk Laan, de pianist.
Het koor is nog altijd springlevend. Uiteraard wisselt het ledental. Soms wat minder, maar dan bloeit de zanglust weer op en groeit het koor weer. De bezetting van het huidige koor is redelijk, maar nieuwe leden zijn meer dan welkom. Nu komen de koorleden niet alleen uit Wieringerwaard elf, maar ook uit  Schagen, Barsingerhorn, Anna Paulowna, Breezand, Wieringen en Wieringermeer. Momenteel bestaat het koor uit 25 leden, dat onder de bezielende leiding staat van de ervaren dirigente Gaby de Goede.

 

 

Reacties zijn gesloten.