Ons koor

 

 

Van klassieke stukken tot moderne hits

Ons koor bestaat momenteel uit 25 leden van jong tot oud van het eerste uur of die pas recent lid zijn geworden. Onder leiding van dirigent Gaby de Goede en pianist Dirk Laan zingen wij oude klassieke stukken (denk aan Mozart) tot aan de hits uit de afgelopen jaren, onder andere van Elton John, Trijntje Oosterhuis, Boudewijn de Groot of zelfs Queen.
Maar ook omarmen wij de musicals, zoals West Side Story en Sister Act. Kortom, een zeer divers repertoire waar velen zich in kunnen vinden. Dit zorgt voor een afwisselend geluid en is daardoor heerlijk om bij te zingen.

Zangkoor Wieringerwaard verzorgt regelmatig optredens, zowel eigen concerten of als bezoekend koor. Ook bij u kunnen wij een gezellig en muzikaal optreden verzorgen. Voor informatie kunt u een e-mail sturen naar: info@zangkoorwieringerwaard.nl of contact opnemen met het bestuur: bestuur@zangkoorwieringerwaard.nl.

Gaby de Goede

Gaby de Goede heeft haar opleiding gedaan aan het conservatorium van Amsterdam en heeft als klassiek sopraan al veel gastoptredens op haar naam staan, onder andere bij concerten van de Marinierskapel.

Toen ik heel jong was, wist ik al dat ik wilde zingen”, zo vertelt Gaby. „Muziek hoorde er altijd wel bij thuis, zowel aan de kant van mijn vader als moeder.’’

,,Op mijn zestiende jaar kreeg ik zangles. Toen bleek dat ik potentie had, werd mijn liefde voor zingen snel concreter.”

De Helderse zangeres heeft haar eigen zangstudio, is zangpedagoge en is als dirigent bij meerdere koren actief, waaronder nu dus ook ons eigen koor.

 

Dirk Laan

Dirk Laan is inmiddels een jaar of tien de vaste pianist van het zangkoor Wieringerwaard. In zijn dagelijkse leven is hij docent bij de marinescholen KIM en NLBEOPS. Dirk speelt vanaf zijn achtste jaar piano en raakte 35 jaar geleden voor het eerst betrokken bij een musicalvereniging. Dat was ‘Showboat’, een musicalgroep uit Den Helder.

Van het een kwam het ander en in de loop er jaren speelde Dirk Laan bij musical- en operetteverenigingen en zangkoren. Daarnaast is hij begeleider geweest van allerlei zangers, zangeressen en instrumentalisten.  Momenteel begeleidt Dirk Laan twee zangkoren, is tijdelijk invaller bij een derde en begeleider van twee zangeressen.

 

 

 

Overige info

Wij repeteren elke dinsdagavond in het dorpshuis De Oude School in Wieringerwaard. Dit doen we in de Kaanzaal.

Het adres: Populierenlaan 23a in Wieringerwaard. De ingang van het gebouw is aan de achterzijde. Er is vanaf 19:30 uur gelegenheid voor een kopje koffie of thee en om 20.00 uur gaan we aan de slag met de repetitie. Om 21.00 uur is er een korte pauze waarna de repetitie om 22.00 uur wordt afgesloten.

Ons Bestuur

(Voor het sturen van een e-mail naar één van de leden van het dagelijks bestuur of naar de webmaster: klik op de naam).

Voorzitter: Anja Frugte-Postema
Secretaris:  Diane Zeeman
Penningmeester: Janny de Wit 
Overige bestuursleden:  Hilda Smit-Bakker, Anja Dijkshoorn
Webmaster : Karel Frugte

Lidmaatschap

Op elk willekeurig moment in het jaar kunt u lid worden. Het lidmaatschap gaat de 1e of de 16e dag van de lopende maand in en de contributie wordt verrekend naar gelang het moment van lidmaatschap.
Momenteel bedraagt de contributie € 145,00 per jaar.

Reacties zijn gesloten.